Joel Kinnaman i tv-versionen av Hanna

”Be the girl no one saw coming”. Amazon har gjort tv-serie av filmen Hanna. Joel Kinnaman spelar Erik Heller, far till titelpersonen som han tränar skoningslöst till att bli ett dödligt vapen.

Den stora Super Bowl-finalen är också en gigantisk marknadsföringsplats. Amazon använde tillfället för att lansera tv-serien Hanna som bygger på filmen med samma namn från 2011. Tv-manuset är skrivet av David Farr (The Night Manager), som även var med och skrev det ursprungliga filmmanuset. Att döma av trailern blir tv-serien minst lika actionpackad.

Saoirse Ronan, Eric Bana och Cate Blanchett hade de stora rollerna i filmen av Joe Wright. I tv-serien är det nykomlingen Esme Creed-Miles som spelar Hanna. De två andra stora rollerna görs av Joel Kinnaman (Hannas far Erik Heller) och Mireille Enos (CIA-agenten Marissa Wiegler). Det blir alltså en The Killing-reunion i Hanna där de forna poliskollegerna nu är svurna fiender.

Hanna är en lite ovanlig blandning av agenthistoria möter coming of age-drama. Hanna har växt upp ensligt i skogen och tillbringat hela sitt unga liv med att kampträna för att vara redo för mötet med dem som jagar henne och hennes far. När CIA-agenten Marissa Wiegler och hennes team upptäcker dem blir far och dotter separerade och Hannas överlevnadsinstinkt testas gång på gång under en farlig resa genom Europa som leder fram till den oundvikliga konfrontationen.

Esme Creed-Miles i rollen som Hanna.

Amazon gav sina Prime-medlemmar möjlighet att förhandstitta på det första avsnittet av åtta inom 24 timmar efter Super Bowl-trailern. Den riktiga premiären är i mars, exakt datum framgår inte av trailern.

Filmen med Saoirse Ronan finns på Netflix. Vår recension, som skrevs när filmen anlände till streamingjätten, finns här.