Chastain ska göra tv av dystopisk roman

Jessica Chastains produktionsbolag har köpt rättigheterna till Jessamine Chans dystopiska debutroman. The School for Good Mothers ska nu bearbetas till tv-serie.

Jessamine Chans debutroman har precis släppts men redan omgetts av massor med positiv buzz både från kritiker och läsare. Det har höjt intresset för tv-rättigheterna, och enligt Deadline Hollywood är det nu klart att det är Jessica Chastains produktionsbolag Freckle Films som dragit det längsta strået.

Freckle Films ska tillsammans med regissören Jude Weng bearbeta romanen för tv-mediet. Weng långfilmsdebuterade med Finding Ohana förra året och har satt sin prägel på över 50 olika tv-avsnitt, bland annat i Fresh off the Boat, Blackish och The Good Place.

The School for Good Mothers har jämförts med The Handmaid’s Tale och utspelar sig också i en inte alltför avlägsen dystopisk verklighet. I Jessamine Chans berättelse driver staten skolor för mödrar som behöver reformeras. Unga modern Frida Liu kämpar med tillvaron och lever i ett olyckligt äktenskap. Bara hennes dotter Harriet får henne att känna sig lyckad och är hennes allt. Ända tills Frida har en hemsk dag och myndigheterna får ögonen på henne. Vårdnaden står på spel när hon tvingas genomgå ett reformprogram som ska avgöra om hon är tillräckligt hängiven sitt barn.

Det är i nuläget oklart om Jessica Chastain själv ska medverka i serien. Chastain har en framgångsrik filmkarriär, men har på senare år visat allt större intresse för tv-roller. Nyligen syntes hon i HBO:s nytolkning av Ingmar Bergmans Scener från ett äktenskap, Scenes From a Marriage. Hon är också aktuell som countrystjärnan Tammy Wynette i George and Tammy som väntas nå tv-tittarna senare i år.