Första teasern: Scenes From A Marriage

Oscar Isaac och Jessica Chastain är stjärnorna i HBO:s remake av Ingmar Bergmans Scener ur ett äktenskap. Premiär i september för Scenes From A Marriage.

Liv Ullmann och Erland Josephson skildrade de äktenskapliga problemen mellan Marianne och Johan först i en serie i sex avsnitt som visades i svensk television 1973 och sedan i en klassisk långfilm som gick upp på biograferna året därpå.

Från början var det tänkt att Oscar Isaac och Michelle Williams skulle göra motsvarande roller i HBO Max miniserie baserad på den svenska mästarregissörens delvis självbiografiska relationsdrama. Då Williams i höstas tvingades hoppa av projektet på grund av en schemakrock klev Jessica Chastain in i hennes ställe.

Oscar Isaac och Jessica Chastain. Foto: HBO

I HBO:s bearbetning berättas den svenska originalhistorien, som spann över tio år, genom en amerikansk nutidslins. Jessica Chastain och Oscar Isaac uttrycker kärlek, hat, åtrå och andra starka känslor i olika äktenskapliga scener. Chastain och Isaac är för övrigt gamla kompisar från teaterskolan Julliard och spelade även mot varandra i filmen A Most Violent Year från 2014.

Scenes From A Marriage är bearbetad och regisserad av Hagai Levi (In Treatment,  The Affair). Den första teasern avslöjar att miniserien har premiär i september på HBO Max. HBO Nordic har ännu inte bekräftat premiärmånad i Sverige.