HBO-trailer: Bergman i modern tappning

Oscar Isaac och Jessica Chastain har äktenskapsproblem i HBO:s remake av Ingmar Bergmans klassiska film. Nu finns trailern för Scenes From A Marriage.

Ingmar Bergmans Scener ur ett äktenskap var från början en tv-serie i sex avsnitt som sändes i svensk television 1973, för att sedan omvandlas till en klassisk långfilm året därpå. Båda med Liv Ullmann och Erland Josephson som makarna Marianne och Johan i den svenska mästarregissörens delvis självbiografiska relationsdrama.

Erland Josephson och Liv Ullmann.

I HBO:s moderna och amerikanska tappning heter paret med äktenskapliga problem Mira och Jonathan och spelas av Jessica Chastain och Oscar Isaac. Den svenska originalhistorien berättas genom en amerikansk nutidslins. Kärlek, hat, åtrå och andra starka känslor förmedlas även av Isaac och Chastain i olika äktenskapliga scener, men könsrollerna är ombytta. Jonathan är här den mer självutplånande och Mira den mer självupptagna.

Oscar Isaac och Jessica Chastain.

Scenes From A Marriage är bearbetad och regisserad av Hagai Levi (In Treatment,  The Affair).

Trailern avslöjar att miniserien har premiär den 12 september på HBO Max. Dagen därpå, den 13 september, är det svensk premiär på HBO Nordic.