Jessica Chastain som Tammy Wynette

Jessica Chastain återvänder till tv för att spela den legendariska countrysångerskan Tammy Wynette i miniserien George & Tammy.

Innan Jessica Chastain blev ett känt ansikte på bioduken inledde hon sin karriär med en rad gästroller i olika tv-serier som Cityakuten, Veronica Mars och Law & Order. Nu återvänder hon till tv-mediet för att gestalta Tammy Wynette i en miniserie om countrystjärnans berg-och-dal-bane-förhållande med kollegan George Jones.

Tammy Wynettes stora genombrott kom med megahiten Stand By Your Man 1968. Ett motto som countrystjärnan knappast följde i sitt eget privatliv. George Jones var hennes tredje make och förhållandet var stormigt men gav också världen flera mäktiga duetter. När de åkte ut på turné marknadsfördes de som ”Mr. and Mrs. Country Music.” 

Paret skilde sig 1975 men stannade i kvar varandras liv, både privat och i yrkeslivet. Miniserien bygger på boken “The Three of Us: Growing Up with Tammy and George,” skriven av parets dotter Georgette Jones.

“Jag har varit ett massivt fan av George och Tammys ikoniska musk sedan jag var barn, vilket fått mig att jaga efter det här otroliga manuset i åratal. Det är en dröm som går i uppfyllelse att ha Jessica i förgrunden för den här komplexa historien om Tammy Wynette. Vi är jätteglada att få dela med oss av den här serien om två legender på Viacom CBS kommande streamingservice och på Paramount Network”, säger Keith Cox, president på ViacomCBS’s Entertainment & Youth Studios, i ett uttalande.