Chastain ny i HBO:s Bergman-remake

Michelle Williams ut. Jessica Chastain in. Den nya stjärnduon i HBO:s remake av Ingmar Bergmans Scener ur ett äktenskap blir Oscar Isaac och Jessica Chastain.

I somras blev det känt att HBO ska göra en miniserie, Scenes From A Marriage, baserad på den svenska mästarregissörens klassiska och delvis självbiografiska relationsdrama.

Liv Ullmann och Erland Josephson skildrade de äktenskapliga problemen mellan Marianne och Johan först i en serie i sex avsnitt som visades i svensk television 1973 och sedan i en klassisk långfilm som gick upp på biograferna året därpå.

I HBO:s bearbetning berättas den svenska originalhistorien, som spann över tio år, genom en amerikansk nutidslins. Michelle Williams och Oscar Isaac var klara för huvudrollerna, men Williams har nu tvingats att hoppa av projektet på grund av scheman som krockar, något som blivit en vanlig företeelse under coronapandemin då inspelningar fått flyttas hejvilt.

Deadline Hollywood avslöjar att det i stället blir Jessica Chastain som ska uttrycka kärlek, hat, åtrå och andra starka känslor i äktenskapliga scener med Oscar Isaac (bland annat Star Wars och HBO-serien Show Me a Hero). Chastain och Isaac är gamla kompisar från teaterskolan Julliard och spelade även mot varandra i filmen A Most Violent Year från 2014.

Jessica Chastain är även aktuell i ett annat tv-projekt, hon ska spela countrystjärnan Tammy Wynette i miniserien George & Tammy.

Scenes from a Marriage är också en miniserie. Hagai Levi, som var med och skapade The Affair, ska skriva manus och regissera HBO-serien som börjar spelas in inom kort.