Huset Targaryen i nästa GoT-prequel

Historien om Daenerys Targaryens förfäder kan bli nästa Game of Thrones-prequel.

Ingen är förvånad över att HBO försöker kapitalisera på megasuccén med Game of Thrones. De ansvariga för den första spinoffen, med Naomi Watts i huvudrollen, är precis färdig med pilotavsnittet och väntar på besked om det blir någon serie av berättelsen som utspelar sig 5 000 år innan historien i Game of Thrones. Samtidigt kommer nu rapporter om att nästa spinoff också ser ut att bli en prequel. Enligt Deadline är HBO mycket nära att ge klartecken för ett pilotavsnitt som fokuserar helt på huset Targaryen.

GoT-författaren George RR Martin och Colony-skaparen Ryan Condal ligger bakom den nya spinoffen. Condal har skrivit manuset som ska vara baserat på Fire & Blood (Eld & Blod), den första delen av historien om huset Targaryen. Berättelsen utspelar sig 300 år innan händelserna i Game of Thrones och ska sedan följa huset Targaryens uppgång och fall.

Enligt GoT-mytologin har generationer av Targaryens kämpat om järntronen. I Game of Thrones är det bara några få överlevare kvar från den legendariska släkten som en gång styrde Westeros, däribland Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), Viserys Targaryen (Harry Lloyd) och Jon Snow (Kit Harington).