Chris Rock och Uzo Aduba i ”större” Fargo

Ett större Fargo än förut har skaparen Noah Hawley sagt om säsong fyra som utspelar sig i Kansas City. Med Chris Rock som gangsterboss och Uzo Aduba som en av hans allierade.

Den första säsongen av Noah Hawleys FX-serie, inspirerad av bröderna Cohens film med samma namn, utspelade sig 2006. I den andra säsongen flyttades handlingen tillbaka till 1979 för att sedan hoppa fram till 2010 i säsong tre. Säsong fyra utspelar sig i Kansas på 1950-talet.

En italiensk och en afroamerikansk gangsterorganisation har skapat en skör men lukrativ fred, där de gemensamt kontrollerar drogmarknaden, genom ett låta de äldsta sönerna i respektive maktfamilj flytta över till fiendefamiljen. Men när ledaren för maffian i Kansas City, efter att skrivits in på sjukhus för ett rutiningrepp, dör så förändras allting.

Chris Rock, annars mest känd som komiker, spelar Loy Cannon, ledaren för det brottssyndikat som består av afroamerikanska immigranter. Uzo Aduba var Suzanne ”Crazy Eyes” Warren i Orange is the New Black fängelsekund. I Fargo ska hon också spela en karaktär som sett fängelsemurarna inifrån. Men Zelmare Roulette har rymt och beskrivs som brutal och allierad till familjen Cannon.

I rollistan finns även Jack Huston (Boardwalk Empire), Jason Schwartzman (Mozart in the Jungle), Ben Whishaw (A Very English Scandal), Glynn Turman (House of Lies), Jessie Buckley (Chernobyl), Salvatore Esposito (Gomorrah), Andrew Bird (Baskets), Jeremie Harris (Legion), Gaetano Bruno (Rai 2’s La Porta Rossa), Anji White (The Chi), Francesco Acquaroli (Suburra: Blood on Rome), Emyri Crutchfield (Tell Me Your Secrets), Amber Midthunder (Legion), Corey Hendrix (The Chi) och nykomlingen Matthew Elam.

Säsong tre av Fargo hade premiär i april 2017. Att det tagit så lång tid mellan säsongerna har att göra med att Noah Hawley varit upptagen med den nu avslutade FX-serien Legion samt filmregidebuten Lucy in the Sky. Fargos fjärde säsong kommer till FX och HBO Nordic någon gång under 2020.. Det enda som Noah Hawley låtit undslippa om säsong fyra är att “It’s gonna be big… bigger than we’ve done before.