Game of Thrones-spinoff om Jon Snow

Samtidigt som premiären av den första Game of Thrones-spinoffen närmar sig med stormsteg avslöjas att HBO också jobbar på en serie om Jon Snow.

Eller som Hollywood Reporter så fyndigt formulerar det: “You know nothing about HBO’s post-Game of Thrones plans”.

HBO har ett helt gäng spinoffer under utveckling utöver House of the Dragon som har svensk premiär den 22 augusti på HBO Max. Men samtliga hittills är så kallade prequelserier och utspelar sig innan eller oberoende av händelserna i Game of Thrones. Spinoffen om Jon Snow är den första som skulle innebära en fortsättning på berättelsen av HBO:s populära fantasydrama och som handlar om en av karaktärerna från originalserien.

Enligt Hollywood Reporter befinner sig projektet i ett tidigt utvecklingsstadium. Kit Harington är dock redan uppknuten för att reprisera sin roll om projektet når hela vägen fram till serie.

Jon Snow var en av huvudkaraktärerna och en hjälte när han kämpade för sin familjs ära i en brutal värld. I den åttonde och sista säsongen upptäckte Jon Snow att hans riktiga namn var Aegon Targaryen och därmed en potentiell arvinge till Järntronen. I seriefinalen utvisades han från Westeros, reste norr om Muren och lämnade sitt gamla liv bakom sig.