Drakmodern: Säsong 6 är bara go, go, go!

Game of Thrones sjätte säsong kommer att bli episk. Det utlovar Emmy-nominerade Emilia Clarke som spelar drakmodern Daenerys Targaryen.

Brittiskan har blivit världskänd efter fem säsonger som drakdrottningen Daenerys Targaryen. I förra veckan blev både Emilia Clarke och Lena Headey (Cersei Lannister) nominerade till en Emmy i klassen Outstanding Supporting Actress in a Drama Series. Totalt fick Game of Thrones 24 nomineringar.

I en intervju i Los Angeles Times efter Emmy-nomineringen bjuder Emilia Clarke också på en del spoilers. GoT-skådespelarna har redan fått manus till säsong 6 och Clarke är exalterad:
”Ooooh. Oooooh det är så mycket som händer med henne. Jag säger detta efter att jag har läst manuset för nästa säsong. Muwah ha ha! Jag känner till historierna. Det är jättespännande.”

Enligt Clarke kommer säsong 6, till skillnad från tidigare säsonger, att hoppa rakt in i hetluften utan att ägna flera avsnitt åt att lägga grund och introducera olika karaktärer.
”Det är bara go, go, go, go. Det ena chockerande händelsen efter den andra. Från episka moment till episka moment. Det är helt galet, det är episkt. Och Dany’s är definitivt en del av detta.”

Jon Snows öde avslöjar hon dock inte. Däremot vet vi från annan information att säsong 6 kommer att filmas på flera nya platser i Spanien och GoT-fansen spekulerar vilt om att en av dessa kan vara platsen för en flashback-inspelning som avslöjar att Jon Snow är Rhaegar Targaryens och Lyanna Starks kärleksbarn.

Säsong 6 av Game of Thrones har premiär i april 2016.