Hon ska fronta JJ Abrams sci fi-serie

JJ Abrams har valt Danielle Deadwyler för huvudrollen i sin nya HBO-serie. Demimonde är superproducentens första egna tv-serie sedan Fringe.

Danielle Deadwyler medverkade förra året i Netflixfilmen The Harder They Fall och gjorde även en minnesvärd biroll i en av förra årets bästa dramaserier, HBO Max-serien Station Eleven. Nu kliver hon längst upp i rollistan för Demimonde som HBO beställde av JJ Abrams produktionsbolag Bad Robot redan för fyra år sedan och som fortfarande befinner sig i preproduktionsstadiet.

JJ Abrams.

Huvudpersonen i sci fi dramat, Olive Reed (Deadwyler), slits från sin make och dotter i en brutal vetenskaplig olycka och tvingas utreda och blotta en konspiration för att kunna återförenas med sin familj.

Manusförfattaren, regissören och producenten JJ Abrams är en av Hollywoods tyngsta namn och en mycket upptagen man. Han har varit inblandad i en lång rad tv-serier som exekutiv producent, men Demimonde blir, när sci fi-dramat når tv-tittarna, den första serien som Abrams själv skapat sedan sci fi-serien Fringe som gick på kanalen Fox 2008-2013.

Däremot kommer JJ Abrams inte att fungera som HBO-seriens showrunner. Det uppdraget delas mellan Kira Snyder, Rand Ravich och Far Shariat.