Trailer: 8 Mike Myers i The Pentaverate

När Mike Myers gör tv-comeback gör han det som hela åtta olika karaktärer. Flertalet dyker upp i den nya Netflixtrailern för The Pentaverate.

Mike Myers är en av många komiker som fick en kickstart på karriären via tv-programmet Saturday Night Live. Han är fortfarande mest känd för Austin Powers-filmerna, men har på senare år inte synts till mycket på biodukar och tv-skärmar. Nu är det dags för comeback för Myers i den egna komediserien The Pentaverate, som också är namnet på ett hemligt sällskap.

Mike Myers slår med sina hela åtta karaktärer till och med Kaley Cuoco, som spelar fem versioner av Cassie Bowden i den nya säsongen av The Flight Attendant.

Fem av karaktärerna är medlemmar i det hemliga sällskapet som presenteras i Netflix nysläppta trailer: Lord Lordington, Bruce Baldwin, Mishu Ivanov, Shep Gordon och Jason Eccleston.

De övriga tre Myers-karaktärerna, journalisten Ken Scarborough, konspirationsteoretikern Anthony Lansdowne och radiovärden Rex Smith, återfinns på utsidan av sällskapet med målet att avslöja dess inre hemligheter.

Mike Myers har skapat serien och Tim Kirby har regisserat de sex avsnitten av komediserien som ställer frågan: Tänk om ett hemligt sällskap bestående av fem män – kallat Pentaverate – har arbetat i hemlighet för att påverka världshändelserna ända sedan pesten 1347. När serien startar finner sig en kanadensisk journalist (Ken Scarborough aka Mike Myers) mitt i uppdraget att avslöja sanningen om sällskapet och helt enkelt själv rädda världen.

Mike Myers är dock inte ensam i rollistan. Även Jennifer Saunders, Ken Jeong, Keegan-Michael Key, Debi Mazar, Richard McCabe och Lydia West medverkar i The Penaverate. Jeremy Irons bidrar med berättarrösten.

The Pentaverate landar hos Netflix den 5 maj.