Dags att lägga Westworld-pussel igen

Dags att lägga pussel igen när Westworld återvänder till HBO Nordic den 23 april. Den andra säsongen har två svenskar i rollistan: Gustaf Skarsgård och Fares Fares. 

Var går gränsen mellan människa och robot? I HBO-serien Westworld vävs de hyperaktuella frågorna kring artificiell intelligens in i en våldsam och intrikat historia. Säsong ett (recension här) var inte perfekt, men visade på stor potential och lyckades engagera fansen på ett sätt som få andra serier gjort under peak tv-eran. Det visar exempelvis aktiviteten på Reddit och de många podcasts som startats till seriens ära.

Därför är också förväntningarna höga inför säsong två. I april fortsätter konflikterna, med Dolores (Evan Rachel Wood) och Maeve (Thandi Newton) som ledare för olika typer av robotuppror. Maeve på jakt efter sin dotter, Dolores mer efter en blodig hämnd.

Dolores Abernathy (Evan Rachel Wood).

”Det här är ingen vanlig tv-serie, och vi har nu inget källmaterial att utgå ifrån – vi skapar alltihop allt eftersom. Därför behöver vi mer tid”, har skaparen Jonah Nolan förklarat när han fått frågan om varför det tar sådan tid mellan säsongerna.

Jonah Nolan har skapat Westworld ihop med hustrun Lisa Joy. Duon har superproducenten JJ Abrams som producentpartner.

För att behålla mystiken är alla inblandade väldigt noga med att undvika spoilers. Vi vet exempelvis mycket lite om de nya karaktärerna Karl Strand och Antoine Costa som spelas av svenskarna Gustaf Skarsgård och Fares Fares. Skarsgård har dock avslöjat för Eonline att Strand är en före detta militär med arbetarrötter som jobbar för det mäktiga bolaget som äger temaparkerna. Costa ska enligt uppgift vara en datatekniker.

Här är de första bilderna på Skarsgård och Fares i Westworld:

Gustaf Skarsgård, tvåa från höger.
Fares Fares i Westworld.

Det som fansen haft att tillgå sedan säsongsfinalen i december 2016 är ett onlinespel och några teasers som HBO klippt ihop. Här är den senaste, den färska officiella trailern med dubbla tidslinjer, introduktion av Shogun World med mera, färdig att dissekera:

https://www.youtube.com/watch?v=sjVqDg32_8s