Nytt Constantine-försök från JJ Abrams

Det är svårt att ta död på Constantine. Superproducenten JJ Abrams gör nu också ett försök att få seriefiguren att flyga i en live action-serie.

John Constantine är en karaktär från DC-universumet. Han är en ockult detektiv och magiker från Liverpool i England. Från början var han huvudkaraktär i Hellblazerserierna, men har på senare år också blivit medlem i Justice League Dark.

År 2005 gjordes en film med Keanu Reeves i huvudrollen och tio år senare fick Constantine en egen tv-serie som dock bara överlevde en säsong. Matt Ryan som spelade karaktären i tv-serien har dock gått vidare och repriserat rollen i The CW-serien The Legends of Tomorrow.

Den nya serien, som ska produceras av JJ Abrams bolag Bad Robot inom ramen för superproducentens deal med HBO Max, är ett omtag. Man letar nu efter en ny leading man som ska fronta serien. Manuset skrivs av den brittiska författaren Guy Bolton.

JJ Abrams har också flera andra projekt igång hos HBO Max, inklusive en serie om Justice League Dark.

Den amerikanska streamingtjänsten HBO Max ingår i samma familj som Warner Bros som äger rättigheterna för karaktärerna i DC Comics-världen. Sedan tidigare har The Peacemaker från James Gunn, en spinoff från Matt Reeves The Batman-film och en Greg Berlanti-producerad Green Lantern-serie fått klartecken hos streamingtjänsten, systertjänst till HBO Nordic.