Debnam-Carey ersätter Pedretti i Saint X

Alycia Debnam-Carey in. Victoria Pedretti ut. Fear the Walking Dead-stjärnan tar över huvudrollen i miniserien Saint X.

I mars annonserades att Victoria Pedretti, känd från You och Mike Flanagan-serierna The Haunting of Hill House och Bly Manor, skulle spela huvudrollen i Hulus bearbetning av Alexis Schaitkins debutroman Saint X. Men nu visar det sig att Pedretti lämnat inspelningen som just nu pågår i Dominikanska Republiken.

I stället tas rollen över av Alycia Debnam-Carey. Den australiska skådespelerskan fick sitt genombrott som Lexa i sci fi-serien The 100 och har tillbringat de sju senaste åren med åt att fatjas mot zombier i Fear the Walking Dead. Nyligen debuterade hon också som regissör för ett avsnitt av The Walking Dead-spinofffen.

Saint X beskrivs som ett psykologiskt drama berättat i flera tidslinjer och ur flera perspektiv. En ung kvinnas mystiska död under en idyllisk karibisk semester skapar traumatiska kedjereaktioner som till slut drar in hennes överlevande syster in i en farlig jakt på sanningen.

Alycia Debnam-Careys karaktär Emily är en skarp och ambitiös kvinna, vars noggrant uppbyggda, till synes, perfekta liv börjar falla sönder.

Övriga ledande roller görs av Josh Bonzie, Jayden Elijah och West Duchovny. Den sistnämnda är dotter till David Duchovny och Téa Leoni.

Streamingtjänsten Hulu har beställt åtta avsnitt av Saint X. Samtliga avsnitt regisseras av Mudbound-regissören Dee Rees. Om miniserien kommer till Sverige lär den hamna hos Disney+.