Djup sorg när The Magicians återvänder

DELA

Sorg är temat i den nya säsong fem-trailern för The Magicians. Som vanligt startar en ny säsong av fantasyserien i januari.

Den som följt de fyra första säsongerna av The Magicians vet varför sorgen ligger som ett tungt täcke över inledningen av den femte säsongen, men för att inte avslöja den stora twisten i slutet av den fjärde säsongen så nöjer vi med oss att konstatera att var och en av karaktärerna verkar hantera sorgen på olika sätt.

The Magicians är alltså Syfy-serien som bygger på Lev Grossmans populära bokserie med samma namn om den gåtfulla skolan Brakebills College för magisk pedagogik som i tv-serien uppgraderats till universitet. En råare och mer vuxen Harry Potter om man så vill.

Fantasyserien har växt i kvalitet för varje säsong och seriens showrunner-duo John McNamara och Sera Gamble har gett skådespelarna allt mer utrymme för att ta ut svängarna i en magisk värld som blivit allt tuffare att överleva.

De fyra första säsongerna av The Magicians hade alla premiär i januari, så det är ingen stor överraskning när Syfy nu meddelar att även den femte säsongen startar i januari. Ännu har dock inte något exakt premiärdatum presenterats. I Sverige är det HBO Nordic som har rättigheterna.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR