Hett komediprojekt med unga talanger

Två av Hollywoods största unga talanger ska spela huvudrollerna i en komediserie från en het indiefilmduo som fått med sig Margot Robbie som producent.

Hollywood Reporter har sett den ambitiösa videopitchen för The Wildest Animals in Griffith Park – och förutspår ett budgivningskrig. Inte så konstigt kanske med så mycket talang inblandad. Margot Robbie, Joey King och Kaitlyn Dever delar via Zoom med sig av sina visioner för serien från Tyler Nilson and Michael Schwartz, filmskaparna bakom fjolårets indiehit The Peanut Butter Falcon.

Filmskaparduon har hämtat idéen till den nya halvtimmeskomedin från sina egna liv, från när de bodde i hemlighet i en park i Los Angeles medan de jobbade med projektet som senare resulterade i The Peanut Butter Falcon.

Vad den nya komediserien egentligen ska handla om är inte helt lätt att förstå på den beskrivning som ges. I pitchen liknas serien vid en twist på Alice i underlandet med skådespelarna i Girls boende i en trädkoja likt I Swiss Family Robinson och med samma mindset som i Fight Club när de stjäl från de rika och ger till de fattiga à la Robin Hood. Dessutom med fantasy-inslag i The Never-Ending Story-anda där djuren talar.

Screengrab från pitchen.

Huvudrollerna är vikta för två av Hollywoods största talanger. Kaitlyn Dever imponerade i filmen Booksmart och miniserien Unbelievable (Netflix). Joey King både Golden Globe- och Emmy-nominerades för sin insats i miniserien The Act (HBO Nordic). Utöver de båda ingår även The Peanut Butter Falcon-skådisen Shia LaBeouf i pitchen.

Margot Robbie är inblandad i projektet i rollen som exekutiv producent genom egna bolaget LuckyChap.