Joey King i sann historia om judisk familj

Joey King från The Act ska medverka i ännu en miniserie baserad på en sann historia. We Were the Lucky Ones handlar om en judisk familj.

Miniserien We Were the Lucky Ones handlar om en judisk familj som separeras i början av andra världskriget, och vars familjemedlemmar är fast beslutna att överleva och så småningom återförenas.

Georgia Hunter skrev den bästsäljande romanen, Erica Lipez ansvarar för tv- bearbetningen och Tommy Kail ska regissera miniserien.

Berättelsen är baserad på Georgia Hunters egen familjehistoria: “Jag kommer aldrig att glömma den dagen, vid 15 års ålder, när jag fick veta att jag kom från en familj som överlevt förintelsen. Det var en upptäckt som förändrade mitt liv och inspirerade en decennielång resa för att gräva fram och spela in min familjs historia, När We Were the Lucky Ones landade i min kära vän Tommy Kails händer visste jag att den funnit sitt hem.”

Hunter och Kail är vänner sedan 25 år: “Georgias kärlek för sin familj hoppar ut från sidan och hennes levande författarskap placerar dig precis bredvid dem i varje ögonblick. Vårt mål är att hedra dessa ansträngningar på tv-skärmen”, kommenterar Tommy Kail.

Den enda skådespelerskan som är klar för Hulu-serien är Joey King, Emmy-nominerad för en annan Hulu-serie, true crime-dramat The Act. Hulu ägs av Disney och när serien är färdig att presenteras för tv-tittare i Sverige lär det bli via Disney+