Trailer: Joey King flyr undan nazister i sann familjehistoria

En sann historia om en familjs desperata försök att återförenas efter att ha blivit separerad av kriget. Trailern har släppts för We Were the Lucky Ones med Joey King och Logan Lerman.

Hulus miniserie We Were the Lucky Ones handlar om en judisk familj som separeras i början av andra världskriget, och vars familjemedlemmar är fast beslutna att överleva och så småningom återförenas.

Både serien och boken den baseras på demonstrerar hur den mänskliga själen även under 1900-talets mörkaste tid kunde hålla ut och till och med frodas. Historien beskrivs som en hyllning till hopp och kärlek mot alla odds.

Halina (Joey King) och Addy (Logan Lerman). Foto: Hulu

Joey King (The Act) och Logan Lerman (Hunters) leder en ensemble som även består av Hadas Yaron, Henry-Lloyd Hughes, Amit Rahav, Sam Woolf, Michael Aloni, Moran Rosenblatt, Eva Feiler, Lior Ashkenazi och Robin Weigert.

Miniserien har streamingpremiär på Disneyägda Hulu med de tre första avsnitten den 28 mars. Disney+ har inte meddelat när serien får svensk premiär.

Georgia Hunter skrev den bästsäljande romanen, Erica Lipez ansvarar för tv-bearbetningen och Tommy Kail står för regin.

Berättelsen är baserad på Georgia Hunters egen familjehistoria: “Jag kommer aldrig att glömma den dagen, vid 15 års ålder, när jag fick veta att jag kom från en familj som överlevt förintelsen. Det var en upptäckt som förändrade mitt liv och inspirerade en decennielång resa för att gräva fram och spela in min familjs historia, När We Were the Lucky Ones landade i min kära vän Tommy Kails händer visste jag att den funnit sitt hem.”

Hunter och Kail är vänner sedan 25 år: “Georgias kärlek för sin familj hoppar ut från sidan och hennes levande författarskap placerar dig precis bredvid dem i varje ögonblick. Vårt mål är att hedra dessa ansträngningar på tv-skärmen”, har Tommy Kail sagt.