Vägen öppen för fortsättning av Lucifer

Djävulen har många liv. Tom Ellis i titelrollen har sagt ja till en sjätte säsong och banar därmed väg för ytterligare en säsong av Lucifer på Netflix. 

Lucifer hade premiär i januari 2016. Då på kanalen Fox. Efter tre säsonger lades serien ned – men räddades av Netflix efter de hängivna fansens #SaveLucifer-kampanj. Säsong fyra hade premiär på Netflix i maj förra året, men den femte säsongen, som ännu inte fått något premiärdatum skulle, återigen bli seriens sista.

Djävulen går dock aldrig att räkna ut. Lucifer har en stor fanbase och uppenbarligen har tittarsiffrorna fått Netflix att ångra beslutet att lägga ned serien. Och enligt TVLine är det största hindret för en fortsättning nu borta. Utan Tom Ellis tjusige och charmige Lucifer Morningstar – ingen serie. Men Warner Bros, som producerar serien, har nu skrivit ett nytt avtal med den brittiska skådespelaren. Därmed är vägen öppen för en sjätte säsong av Lucifer.

Lucifer är en karaktär som från början skapades av författaren Neil Gaiman. I tv-serien har djävulen rymt från sitt uppdrag i helvetet och från alla krav från sin gudomlige fader för att försöka leva sitt eget liv bland alldeles vanliga människor på jorden. Lucifer Morningstar lever som en dekadent men stylish nattklubbsägare i Los Angeles när hans vägar korsas med kriminaldetektiven Chloe Deckers (Lauren German) och de två börjar utreda mord tillsammans. Deras komplicerade relation är sedan en av de viktigaste komponenterna genom hela serien som lever mycket på sin kvicka dialog och bra kemi mellan skådespelarna.

Tom Ellis som Lucifer Morningstar och Lauren German som Chloe Decker.