HBO vill ge nytt blod åt True Blood

Nästa serie att återupplivas: True Blood. Det handlar alltså om vampyrserien som blev Alexander Skarsgårds genombrott i Hollywood.

Det är Tvline.com som avslöjar att Riverdales skapare Roberto Aguirre-Sacasas, som redan anmält intresse för att göra en ny version av Pretty Little Liars, nu även riktat blickarna mot HBO-serien True Blood. Projektet befinner sig i utvecklingsstadiet, men vampyrseriens skapare, Alan Ball, uppges ha välsignat reboot-projektet och är redo att återvända som exekutiv producent.

Roberto Aguirre-Sacasas ska skriva manuset till pilotavsnittet ihop med Jami O’Brien (NOS4A2). Båda två ska även producera.

HBO:s hitserie True Blood är baserad på böckerna om Southern Vampire Mysteries av Charlaine Harris och gick i sju säsonger under åren 2008-2014. Handlingen utspelar sig i den fiktiva småstaden Bon Temps i Louisiana i en tid där vampyrer och människor lever sida vid sida.

Huvudrollen som Sookie Stackhouse spelades av Anna Paquin. Sookie, som har en telepatisk förmåga som gör att hon kan höra andras tankar, förälskar sig i den 173-årige vampyren Bill Compton, spelad av Paquins numera make Stephen Moyer. Alexander Skarsgårds karaktär Eric Northman var den andra vampyren i triangeldramat.