Tystnaden är över i serien om Clarice

DELA

Tystnaden är över. I Clarice, serien om den unga FBI-agenten från När lammen tystnar, har det gått ett år efter händelserna i den klassiska filmen.

The Silence of the Lambs (översatt till När lammen tystnar), filmen som bygger på Thomas Harris roman med samma namn. vann fem tunga priser på Oscarsgalan 1992. Inklusive bästa kvinnliga huvudroll för Jodie Foster i rollen som Clarice Starling, den unga FBI-agenten som tvingas be den manipulativa kannibalen Hannibal Lecter om hjälp i jakten på en annan seriemördare.

När CBS nu gör en serie om FBI-agentens liv ett år efter de traumatiska händelserna i filmen så spelas Clarice Starling av australiska skådespelerskan Rebecca Breeds. Året är 1993 och FBI-agenten är tillbaka på banan igen för att jaga nya mördare och sexbrottslingar. Samtidigt utforskas även hennes personliga historia. Och att döma av den första teasern är Clarice fortfarande hemsökt av seriemördaren från långfilmen, Buffalo Bill.

Tv-serien Clarice har premiär på den amerikanska kanalen CBS den 11 februari. Var serien kommer att kunna streamas i Sverige är i nuläget oklart.