Nya lögnare i Pretty Little Liars-reboot

Två av de nya lögnarna är klara för Riverdale-skaparen Roberto Aguirre-Sacasas reboot Pretty Little Liars: Original Sin.

Det går undan värre numera i reboot- och revivalbranschen. Hitserien Pretty Little Liars gick i sju säsonger på Disneyägda Freeform med seriefinal så sent som 2017, men redan är en ny serie baserad på samma historia på väg till tv-tittarna.

Det är Roberto Aguirre-Sacasas som ligger bakom den nya tolkningen av historien som från början är hämtad från Sara Shepards populära Young Adult-romaner. Att det är en mörkare version är inte så förvånande med tanke på den estetik som präglat hans serier Riverdale och Chilling Adventures of Sabrina. Från Netflixserien om tonårshäxan Sabrina hämtas även manusförfattaren Lindsay Calhoon Bring. Däremot är inte skaparen av originalserien Pretty Little Liars, I Marlene King, inblandad i HBO Max-projektet.

Nu har castingen startat av de nya lögnarna. Chandler Kinney (Lethal Weapon) och Maia Reficco (Kally’s Mashup) är klara för två av huvudrollerna i Original Sin som utspelar sig i en ny stad med en ny generation lögnare med nya hemligheter. Bara den fruktade A består.

Chandler Kinney och Maia Reficco. Foto: HBO Max

Kinney ska spela Tabby, som aspirerande regissör och skräckfilms-konnässör som döljer en hemlighet. Reficco porträtterar Noa, en bitter friidrottsstjärna som arbetar hårt för att få sitt liv att återgå till det normala efter att ha tillbringat sommaren i ungdomsfängelse.

Så här låter HBO Max synopsis för rebooten: ”För 20 år sedan inträffade en serie tragiska händelser som nästan slet sönder arbetarstaden Millwood. I nutid finner sig en grupp tonåringar – en nytt gäng av små lögnare – plågade av en okänd angripare. De får betala för de hemliga synder som deras föräldrar begick för två decennier sedan … liksom för sina egna. I det mörka, coming-of-age skräckliknande dramat Pretty Little Liars: Original Sin befinner vi oss många mil från Rosewood men i samma Pretty Little Liars-universum – i en helt ny stad med en helt ny generation av små lögnare”.

Inspelningen inleds i sommar i New York. Lisa Soper (Chilling Adventures of Sabrina) ska regissera de två första avsnitten.

Alla sju säsongerna av originalserien Pretty Little Liars går att streama på HBO Nordic.