Redan ny version av Pretty Little Liars

Ny stad. Nya hemligheter. Nya lögnare. Riverdales showrunner Roberto Aguirre-Sacasa ligger bakom HBO Max-serien Pretty Little Liars: Original Sin.

Det går undan värre numera i rebootbranschen. Hitserien Pretty Little Liars gick i sju säsonger med seriefinal så sent som 2017, men redan är en ny serie baserad på samma historia på väg till tv-tittarna.

Roberto Aguirre-Sacasas gör en mörkare tolkning av historien som från början är hämtad från Sara Shepards YA-romaner. Inte så förvånande med tanke på den estetik som präglat hans serier Riverdale och Chilling Adventures of Sabrina. Från Netflixserien om tonårshäxan Sabrina hämtas även manusförfattaren Lindsay Calhoon Bring. Däremot är inte skaparen av originalserien Pretty Little Liars, I Marlene King, inblandad i det nya projektet.

Serien som beställts av HBO Max återvänder heller inte till Rosewood utan ska utspela sig i en helt annan stad. Men den fruktade A består. Det framgår av den korta teaser där serieplanerna bekräftas:

Så här lyder den officiella beskrivningen: “För 20 år sedan ledde en serie tragiska händelser till att arbetarstaden Millwood nästan klövs mitt itu. Nu, 20 år senare, finner en grupp tonårstjejer – ett helt nytt gäng lögnare – att de blir plågade av en okänd angripare och att de får betala både för den hemlighet som deras föräldrar gjorde sig skyldiga till för två decennier sedan och för sin egen hemlighet.”

Pretty Little Liars har tidigare ynglat av sig i två spinoffer, men vare sig Ravenswood eller Pretty Little Liars: The Perfectionists kom ens i närheten av originalseriens popularitet.