Six Feet Under kan få en fortsättning

Ingenting är heligt i tv-land. 20 år efter premiären av Six Feet Under är HBO-serien med det perfekta slutet på väg att få en fortsättning.

Enligt källor till Variety så har det påbörjats diskussioner inom HBO, men Six Feet Under-fortsättningen befinner sig i ett tidigt stadium så det är fortfarande lång väg till en faktisk serie. Det finns ännu ingen författare knuten till projektet, men originalseriens skapare Alan Ball finns med i gänget som ska producera den potentiella dramaserien.

Nyheten möts med viss förvåning eftersom seriefinalen av Six Feet Under betraktas som en av de bästa i tv-historien och satte väldigt tydlig punkt för alla karaktärerna.

HBO-serien Six Feet Under varade i fem säsonger 2001-2005. Handlingen kretsade kring familjen Fisher och deras medarbetare på en begravningsfirma i Los Angeles. De ledande rollerna spelades av Peter Krause, Michael C Hall, Frances Conroy, Lauren Ambrose, Freddy Rodriguez, Mathew St Patrick, Rachel Griffiths och Jeremy Sisto.

Den mångfaldigt Emmy-nominerade seriens skapare Alan Ball har sedan Six Feet Under avslutades skapat ytterligare två HBO-serier; succéserien True Blood och redan bortglömda Here and Now. True Blood är för övrigt också på väg att återupplivas.