Första trailern för The Last of Us

Den 26 september är känd bland The Last of Us-gamers som Outbreak Day. Nu är det också dagen för släppet av den första trailern för HBO:s tv-bearbetning.

I originalversionen av det populära Playstation-spelet började smittan sprida sig i USA runt den 26 september. Den första trailern, som är satt till tonerna av Hank Williams Alone and Forsaken, är också ödesmättad.

Pedro Pascal (The Mandalorian) spelar den härdade överlevaren Joel som ska smuggla ut föräldralösa Ellie ut ur en övervakad karantänzon och tvärs över ett postapokalyptiskt USA där faror lurar i form av blodtörstiga, smittade, hänsynslösa, laglösa människor. 

14-åriga Ellie representerar mänsklighetens hopp och kan vara nyckeln till ett botemedel mot den smitta som orsakat den pandemi som 20 år tidigare slog ut större delen av mänskligheten. Ellie spelas av Bella Ramsey, som blev stor fanfavorit som Lyanna Mormont i Game of Thrones.

I rollistan finns även Gabriel Luna som Joels bror Tommy, Merle Dandridge som rebellgruppens ledare Marlene, Nico Parker som Joels dotter Sarah, Murray Bartlett som Frank, Nick Offerman som Bill, Jeffrey Pierce som Perry och Anna Torv som Tess.

Trailern bjuder på en överraskning i form av ytterligare ett känt ansikte, nämligen Emmy-nominerade Melanie Lynskey (Yellowjackets). Lynskey spelar Kathleen, en grym ledare för revolutionsrörelsen i Kansas City.

Röstskådespelarna Troy Baker och Ashley Johnson, som spelade Joel och Ellie i videospelet, kommer också att dyka upp i ännu okända roller.

HBO:s tv-version av The Last of Us är ett samarbete mellan Chernobyl-skaparen Craig Mazin och den kreativa hjärnan bakom det populära Playstation-spelet, Neil Druckmann. Druckmann har också själv regisserat ett av avsnitten.

HBO-bossen Casey Bloys avslöjade i en intervju med Hollywood Reporter att The Last of Us anländer tidigt 2023. Det datumet har sedan preciserats till den 15 januari, vilket i praktiken betyder den 16 januari på HBO Max i Sverige.

Artikeln uppdaterad med premiärdatum 2022-11-02.