Trailer: Firth och Colette i The Staircase

Ett olyckligt fall i trappan eller mord? Colin Firth spelar författaren Michael Peterson och Toni Collette hans hustru Kathleen i HBO Max-serien The Staircase.

Titeln The Staircase syftar på att Kathleen Peterson enligt maken och författaren Michael Peterson ramlat nedför en trappa i deras hem i North Carolina och avlidit i en tragisk olycka. Polis och åklagare misstänkte direkt att författaren och borgmästarkandidaten Michael Peterson arrangerat olyckan och i själva verkat var skyldig till mord. Det ledde till ett uppmärksammat och utdraget rättsfall som fortfarande 20 år senare väcker fascination.

Colin Firth spelar Michael Peterson, som hela tiden bedyrat sin oskuld. Foto: HBO Max

Colin Firth spelar Michael Peterson som i den officiella trailern för true crime-serien samlat familjen vid middagbordet: “Mitt liv står på spel och jag vill berätta min historia. Och jag lovar er att när vi kommit ut på andra sidan blir allting bättre”, säger han allt medan trailern pendlar mellan parets lyckliga stunder och den mediacirkus som följer på Kathleens död.

Colin Firth och Toni Collette i trailern för The Staircase.

Colin Firth och Toni Collette har sällskap av en rad meriterade skådespelare i den digra rollistan: Michael Stuhlbarg, Juliette Binoche, Dane DeHaan, Olivia DeJonge, Rosemarie DeWitt, Tim Guinee, Patrick Schwarzenegger, Sophie Turner, Vincent Vermignon, Odessa Young och Parker Posey.

HBO Max-serien är skapad av indiefilm-regissören Antonio Campos som bearbetat en fransk dokumentärserie av Jean-Xavier de Lestrades, som för övrigt kan ses på Netflix.

The Staircase har premiär den 5 maj, då de tre första avsnitten blir tillgängliga på HBO Max. Resten av de totalt åtta avsnitten sänds vecka för vecka.

Läs mer om The Staircase och se den första teasern här.