Happy Valley åter – sedan är det över

Mer än fem år efter den senaste säsongen är det nu klart att det brittiska kriminaldramat Happy Valley återkommer med en tredje och sista säsong.

Hittills har det producerats två säsonger av Happy Valley bestående av totalt tolv avsnitt. Det senaste är från mars 2016.

Sarah Lancashire, som spelar huvudrollen som polisinspektör Catherine Cawood, har tidigare sagt att det ska bli även en tredje säsong: ”Vi kommer att återvända till Happy Valley vid någon tidpunkt, serien kommer tillbaka”, sa hon i en intervju våren 2019.

Det är nu två och ett halvt år sedan, och fansen väntar fortfarande. Seriens skapare Sally Wainwright har varit upptagen, bland annat med att producera en ny serie, men när nu produktionen är klar även av den andra säsongen av Gentleman Jack så är hon äntligen redo att vända tillbaka till Happy Valley-världen.

“Jag är glad över att åter befinna mig i Catherine Cawoods och hennes familj och kollegers värld för den sista delen av Happy Valley-trilogin. Det har varit underbart att se vilken bestående inverkan den här serien haft på publik runt om i världen. Jag är glad över att Sarah, James och Siobhan är ombord igen för vad jag hoppas ska bli den bästa säsongen”, säger Sally Wainwright i ett uttalande.

James Norton som Tommy Lee Royce. Foto: BBC

De sex nya avsnitten, som alltså även blir de sista, börjar att filmas tidigt nästa år i området kring West Yorkshire. Cathrine Cawood upptäcker då kvarlevorna av ett mordoffer i en tömd reservoar. Det utlöser en serie av händelser som leder henne tillbaka till mördaren och sexualförbrytaren Tommy Lee Royce (James Norton). Siobhan Finneran repriserar rollen som Catherines syster.