Första återseendet av Happy Valley

Efter mer än sex år kommer fortsättningen på Happy Valley. BBC har släppt de första bilderna från säsong tre av det brittiska kriminaldramat.

Hittills har det bara släppts två säsonger av Happy Valley bestående av totalt tolv avsnitt. Det senaste är från mars 2016. För ett år sedan kom beskedet att en tredje säsong och sista säsong skulle spelas in under 2022. Det har nu gjorts.

Att fansen fått vänta så länge på en fortsättning av den prisbelönade serien har att göra med att seriens skapare Sally Wainwright varit upptagen med andra projekt, men efter bland annat två säsongen av Gentleman Jack var hon äntligen redo att vända tillbaka till Happy Valley-världen.

Jag är glad över att åter befinna mig i Catherine Cawoods och hennes familj och kollegers värld för den sista delen av Happy Valley-trilogin. Det har varit underbart att se vilken bestående inverkan den här serien haft på publik runt om i världen. Jag är glad över att Sarah, James och Siobhan är ombord igen för vad jag hoppas ska bli den bästa säsongen”, har Sally Wainwright tidigare sagt i ett uttalande.

Sarah Lancashire, som spelar huvudrollen som polisinspektör Catherine Cawood, har också varit upptagen, bland annat med HBO-serien om kocken Julia Child. På den första bilden från säsong tre av Happy Valley syns Catherine med en blodig näsa (se bilden ovan) och Tommy Lee Royce (James Norton) har en ny annorlunda look på en bild från en fängelsecell. BBC bjuder också på en första glimt av Catherines syster Clare (Siobhan Finneran) och tonåriga barnbarn Ryan (Rhys Connah).

I säsong tre upptäcker Cathrine Cawood kvarlevorna av ett mordoffer i en tömd reservoar. Det utlöser en serie av händelser som leder henne tillbaka till mördaren och sexualförbrytaren Tommy Lee Royce. Barnbarnet Ryan är nu 16 år. Han bor fortfarande med Catherine men har en egen uppfattning om vilken sorts relation han vill ha med den man som Catherine vägrar erkänna som hans far. Catherine själv är på väg mot pension men slåss fortsatt mot de aldrig sinande drogproblemen i dalen.

Nu återstår det bara ett besked om premiärdatum för de sista sex avsnitten av det brittiska kriminaldramat som i Sverige kan streamas på C More.