Han spelar Sammy Davis jr i miniserie

Sammy Davis jr ska få sin historia berättad. I miniserien från Lee Daniels ska världsartisten från Harlem spelas av Elijah Kelley.

En Netflixserie om Frank Sinatra är redan på väg. Det följs nu av en miniserie om hans kompis Sammy Davis jr hos Hulu. Från kärnan av det legandariska Rat Pack-gänget återstår nu bara att göra en biografisk serie om Dean Martin. En film om hela Rat Pack-gänget finns dock redan, som släpptes 1998 och hade Don Cheadle som Sammy Davis jr.

I Hulu-serien om Sammy Davis jr ska underhållaren spelas av sångaren, dansaren och skådespelaren Elijah Kelley. Han har bland annat medverkat i två tidigare Lee Daniels-produktioner, filmen The Butler och tv-serien Star.

Lee Daniels (Empire) ska producera och skriva manus till miniserien ihop med sin återkommande samarbetspartner Thomas Westfall. Daniels ska också själv regissera de två första avsnitten.

Den ännu titellösa miniserien ska baseras på Wil Haygoods bok ”In Black and White: The Life of Sammy Davis jr” och kommer att utforska artistens liv utifrån hans identitet och relation till det afroamerikanska samhället.

Sammy Davis jr skapade sig redan som barn ett namn på vaudeville-scenerna och växte upp till att bli en av världens mest kända mörkhyade artister under 1950- och 1960-talen. Hans karriär omgavs ofta av kontroverser, bland annat skapade hans relationer med vita skådespelare, inklusive äktenskapet med svenska May Britt Wilkens, rubriker. Hans konvertering till judism, nära relation med Kennedy-klanen och senare Nixon samt hans problem med alkohol och droger fick ocks¨å mycket medial uppmärksamhet.

Streamingtjänsten Hulu ägs av Disney och det ligger därför närmast till hands att miniserien så småningom dyker upp som i Sverige som en del av Star på Disney+.