Fox ger grönt ljus för 24-spinoffen

Fox har beställt tolv avsnitt av 24: Legacy, rebooten av en av kanalens största succéer. Samtidigt har Fox gett klartecken för en ny musikserie av Empire-skaparen Lee Daniels.

Kiefer Sutherland, som spelade hjälten Jack Bauer i både i originalserien 24 och miniserien 24: Live Another Day är nu en av de exekutiva producenterna för 24: Legacy. ”Det är ett fantastiskt manus. Jag tror att det kommer att vara otroligt befriande för manusförfattarna att inte behöva hitta på ännu en dag med Jack Bauer. De får skriva för nya karaktärer. Och Bauer är fortfarande där ute så du vet aldrig vad som kan hända”, säger Sutherland till Rolling Stone.

I den nya serien fortsätter alltså kampen mot klockan men det berättas en ny historia med en ny hjälte. Eric Carter är en ung, intelligent före detta elitsoldat. När han återvänder till USA finner han sig själv indragen i en härva som gör att han tvingas be antiterroristenheten CTU om hjälp med att rädda både sitt eget liv och att stoppa en av de största terrorattackerna på amerikansk mark. Eric Carter spelas av Corey Hawkins, mest känd från filmen Straight Outta Compton och för sin roll i The Walking Dead.

corey-hawkins

Miranda Otto (Homeland), Jimmy Smits (På spaning i New York, Sons of Anarchy) och Teddy Sears (The Flash) har tre andra stora roller. Ottos karaktär Rebecca Ingram är en smart och självsäker före detta chef för antiterroristenheten CTU. Smits spelar John Donovan, en mäktig senator som är gift med Ingram. Sears gör rollen som Keith Mullins, Ingrams efterträdare som CTU-chef.

Eftersom Fox uppenbarligen tror på att satsa på säkra kort har kanalen också beställt en ny serie av Lee Daniels, mannen bakom tv-fenomenet Empire. Star är ingen spinoff, men har också musiken i centrum. Där Empire utgår från musikproducentens perspektiv, så utgår Star från artistens perspektiv. 13 avsnitt är beställda.

Historien handlar om tre unga sångerskor i Atlanta som försöker slå igenom som grupp. De spelas av nykomlingarna Jude Demorest, Ryan Destiny och Brittany O’Grady. Stjärnstatusen står Queen Latifah och Benjamin Bratt för. Plus Lenny Kravitz som kommer att göra ett gästinhopp.

Båda serierna är tänkta att ingå i Fox tablå under tv-säsongen 2016-2017.