Trailer: Album-mood för Girls5eva

Tjejgruppen som fått en andra chans befinner sig i säsong två i ”album-mood”. Trailern för Tina Fey-producerade Girls5eva har landat.

En av förra årets bästa komediserier är snart tillbaka. Artisten Sara Bareilles (Waitress), musikalstjärnan Renée Elise Goldsberry (Hamilton), skådespelerskan Busy Philipps (Cougar Town) och komikern Paula Pell (SNL) spelar Dawn, Wickie, Summer och Gloria, vars 90-talsgrupp Girls5eva av en slump plötsligt blir i ropet igen.

När komediserien återvänder har scenuppträdandet i finalen på säsong ett lett fram till ett skivkontrakt med ett litet skivbolag. De mogna damerna försöker trots alla distraktioner från vardagslivet fokusera på att göra ett så bra album som möjligt och – till skillnad från förra gången det begav sig – göra det på sina egna villkor.

Girls5eva har passande nog premiär den 5/5, dock inte med alla avsnitt på en gång som var fallet med den första säsongen. Den här gången släpper Peacock tre avsnitt på premiärdagen och därefter ett per vecka.

Komediserien är skapad av The Unbreakable Kimmy Schmidt-författaren Meredith Scardino. Hon är fostrad av och har producenthjälp av radarparet Tina Fey och Robert Carlock (30 Rock, Kimmy Schmidt), vilket märks när skämten smattrar fram i högt tempo. Tina Feys make, kompositören Jeff Richmond, står för musiken ihop med viss assistans från Sara Bareilles. Det märks på de katchiga Richmond-refrängerna och de hysteriska texterna.

Hittills har inte Girls5eva varit tillgänglig för streaming i Sverige, men det bör det bli ändring på när Skyshowtime lanseras senare i år, då Peacock-serierna äntligen får ett svenskt hem.