Serie om Frank Sinatra hos Netflix

Det blir Netflix som får göra dramaserien om Frank Sinatra. En av producenterna bakom projektet är Tina Sinatra, dotter till musik- och filmikonen.

Netflix har vunnit kampen om rättigheterna för en serie som kommer att innehålla både musik och uppträdanden av Frank Sinatra.

Oscarsvinnaren Bill Condon (Gods and Monsters) ska skriva manus och regissera pilotavsnittet av dramaserien som beskrivs som den ultimata biografiserien om den ikoniska sångaren och skådespelaren. Condon har tidigare framgångsrikt författat manus till tre långfilmer i musikgenren; Chicago, Dreamgirls och The Greatest Showman.

Condon ska också fungera som projektets showrunner och producera serien ihop med sin producentpartner Greg Yolen. En annan producent är Frank Sinatras dotter Tina som representerar Frank Sinatra Enterprising.

Frank Sinatra var en av 1900-talets största artister. Han växte upp under fattiga förhållanden av italienska immigrantföräldrar i New Jersey och inledde sedan en musik- och skådespelarkarriär som innehöll både toppar och dalar. Sinatra var även en av de mest prominenta medlemmarna i Rat Pack, en misstänkt maffiaorganisation som utreddes av FBI. Även kärlekslivet rönte stor uppmärksamhet. Frank Sinatra hade relationer med ett flertal stora Hollywoodkändisar, däribland Ava Gardner, Mia Farrow, Judy Garland, Lauren Bacall, Marilyn Monroe och Angie Dickinson.

Det har tidigare gjorts en miniserie, döpt till Sinatra, med Philip Casnoff i huvudrollen. I serien från 1992 spelade Marcia Gay Harden Gardner, Gina Gershon syntes i rollen som Nancy Sinatra och Olympia Dukakis som Dolly Sinatra. Det har också under lång tid talats om ett långfilmsprojekt med Martin Scorsese inblandad.