Mera Empire den 23 september

Premiären för säsong 2 av braksuccén Empire har fått ett datum. Den 23 september återvänder familjen Lyon i hip hop-dramat som blivit ett tv-fenomen.

Datumet för säsongspremiären avslöjades på Twitter av stjärnan Taraji P Henson som gjort Cookie till en av tv-säsongens mest minnesvärda karaktärer. Hennes tweet följdes kort därpå av en officiell bekräftelse från Empire-författarnas konto:

Empire har skapats av radarparet bakom The Butler, Lee Daniels och Danny Strong. Terrence Howard spelar Lucious Lyon som styr sitt musikimperium med järnhand. När färgstarka ex-frun Cookie (Taraji P Henson) släpps ut från fängelset tar historien fart och de tre sönernas kamp om kronprinstiteln trappas upp.

Empire3

Första säsongen bestod av 12 avsnitt. Det vi vet om säsong två är att den kommer att bli längre, totalt 18 avsnitt, och delas upp i två omgångar. Vi kan också räkna med mer tid för Gabourey Sidibe (Becky) och Ta’Rhonda Jones (Porsha) eftersom de avancerat till den fasta ensemblen. Komikern Chris Rock, rockmusikern ­Lenny Kravitz och R&B-sångerskan Alicia Keys är dessutom klara för gästgig ­under säsong 2.

Här hemma blir det streamingpremiär för Empire den 12 juni. Viaplay har köpt in de 12 avsnitten i säsong ett och kommer att visa ett nytt avsnitt varje vecka. Stream kommer att recensera den första säsongen i juninumret.