Trailer: American Gods säsong 2

En konfrontation mellan de forntida och de moderna gudarna står för dörren. Det framgår av trailern för den andra, kraftigt försenade, säsongen av American Gods.

”Kriget kommer och jag har en stor roll för dig att spela”, säger Mr Wednesday (Ian McShane) och kastar över ett spjut till Shadow (Ricky Whittle) i den nya trailern för Starz påkostade fantasyserie American Gods. Både forntida och moderna gudar skymtar förbi i trailern, inklusive Peter Stormares Czernobog, som är en slavisk Tor med hammare.

Peter Stormare som den forntida guden Czernobog.

Förutom Ian McShane, Ricky Whittle och Peter Stormare återkommer även Crispin Glover, Orlando Jones, Emily Browning, Pablo Schreiber, Yetide Badaki, Bruce Langley, Mouse Kraish, Omid Abtahi och Demore Barnes. Däremot blir det ingen Gillian Anderson i säsong två. Sakina Jaffrey, Dean Winters, Devery Jacobs och Kahyun Kim är några av nytillskotten.

American Gods bygger på en roman med samma namn av brittiske författaren Neil Gaiman. Gaiman finns fortfarande kvar som en av de exekutiva producenterna. Däremot har Bryan Fuller och Michael Green fått lämna plats för Jesse Alexander som showrunner. Bakom kulisserna-bråken har bidragit till att kraftigt försena den andra säsongen.

Den 10 mars är det premiär för den andra säsongen på den amerikanska kabelkanalen Starz. Då har det gått nästan två år sedan serien först hade premiär. Dagen därpå kan den svenska publiken streama American Gods via Amazon Prime Video.