Trailer: The Good Fight tacklar Trump

Diane Lockhart och de andra advokaterna i The Good Fight är tillbaka på HBO Nordic i mars. Och precis som i säsong två så väjer inte samtidsserien från att tackla Trumperan.

The Good Fight är en av få serier som rakt på sak och på ett intelligent sätt tacklar Trump-administrationens inverkan på det amerikanska samhället. Det präglade mycket av Diane Lockharts story i säsong två och blir ännu tydligare i säsong tre när den liberala feministen ansluter till motståndsrörelsen.

Den andra säsongen slutade med ett klipp där Donald Trump deklarerade att det var lugnet före stormen. Den här säsongen handlar enligt Robert King, som skapat The Good Wife-spinoffen ihop med skrivpartnern och hustrun Michelle King, om att ta reda på vad den stormen innebär.

”Det handlar om vad som händer när skyddsräckena nedmonteras hos våra institutioner”, förklarade Robert King under en TCA-panel för några veckor sedan.

Christina Baranskis Diane Lockhart, Cush Jumbos Lucca Quinn och Rose Leslies Maya Rindell finns fortfarande i centrum för The Good Fight. I säsong tre får de sällskap av en ny advokat som är mer intresserad av att vinna än av att följa reglerna. Den karismatiska och machiavelliska Roland Blum spelas av Michael Sheen (Masters of Sex).

Säsong tre av The Good Fight har premiär på det amerikanska tv-bolaget CBS:s streamingtjänst CBS All Access den 14 mars. Samma premiärdatum gäller i Sverige på HBO Nordic.