Ängeln och demonen i Good Omens åter i juli

Det har tagit över fyra år men snart får vi äntligen veta vad Aziraphale och Crowley har för sig. I juli inleds säsong två av Good Omens med Michael Sheen och David Tennant som ängel och demon.

Good Omens lanserades som en miniserie när Neil Gaiman-serien hade premiär i mars 2019. Men det hindrade inte Amazon Prime från att beställa ytterligare en säsong.

Den första säsongen var baserad på den bästsäljande romanen Good Omens: The Nice and Accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch som Neil Gaiman skrev ihop med Terry Pratchett. I den andra säsongen tar Neil Gaiman, som fortsätter som showrunner, berättelsen förbi ursprungsmaterialet för att ytterligare utforska den kusliga vänskapen mellan den griniga ängeln Aziraphale och den intensiva demonen Crowley. Återigen porträtterade av Michael Sheen och David Tennant.

Den odödliga duon har i säsong två återvänt till ett lättsamt liv bland vanliga dödliga i Londons Soho-distrikt när en överraskande budbärare presenterar ett oväntat mysterium.

Den 28 juli är det premiär för säsong två av Good Omens, vars andra säsong består av sex avsnitt.

Återvänder gör även Jon Hamm som ärkeängeln Gabriel, Doon Mackichan som ärkeängeln Michael och Gloria Obianyo atom ärkeängeln Uriel. Återvänder i nya roller gör Miranda Richardson som demonen Shax, Maggie Service som Maggie och Nina Sosanya as Nina.

Nya för säsongen är Liz Carr (Silent Witness) som ängeln Saraqael, Quelin Sepulveda (The Man Who Fell to Earth) som ängeln Muriel och Shelley Conn (Bridgerton) som demonen Beelzebub.