Äntligen premiärdatum för The Sandman

Väntan har varit lång, men nu har The Sandman fått ett premiärdatum. Den 5 augusti landar Neil Gaimans fantasyserie hos Netflix.

American Gods och Good Omens har redan blivit tv-serier och The Anansi Boys är på väg till Amazon Prime. När fantasyförfattaren och tv-skaparen Neil Gaiman bestämde sig för att ta även sitt mest populära seriealbum, The Sandman, till tv-skärmarna var det Netflix som vann budgivningen. 

The Sandman är en mörk fantasyberättelse med Neil Gaimans vanliga mix av samtida fiktion, historiskt drama och moderna myter. Här är teasern där Netflix annonserar premiärdatumet som fansen väntat så länge på.

Den viktiga rollen som Dream görs av Tom Sturridge. Det är kring Dream, även känd som Morpehus, Sandman och en rad andra namn, som handlingen kretsar. Frågan är vad han bestämmer sig för att göra med sitt odödliga liv efter att ha rymt från ett decennielångt fångenskap hos de mänskliga trollkarlarna och återvänt till sitt drömska rike.

Death och Desire är Dreams nära på odödliga syskon i gruppen som är känd som The Endless. Kirby Howell-Baptiste spelar den kvicka och smarta Death och Desire, som kan växla mellan maskulina och feminina attribut spelas av den icke-binära skådespelaren Mason Alexander Park.

Gwendoline Christie som Lucifer.

Två andra skådespelare känns igen från Game of Thrones. Gwendoline Christie och Charles Dance är vana vid fantasy från rollerna som Brienne of Tarth och Tywin Lannister. I The Sandman spelar Christie helvetets härskare Lucifer, som i den tecknade serien är man. Dance spelar charlatanen Roderick Burgess som är ledare för kulten som tagit Dream till fånga. 

Asim Chadhry och Sanjeev Bahskar spelar bröderna Abel och Cain. Lucien i den tecknade serien har i tv-serien blivit Lucienne och spelas av Vivenne Acheampong. Boyd Holbrooke gör rollen som den obehagliga The Corinthian med ögon av tänder. Jenna Coleman spelar båda versionerna av Constantine, det vill säga Lady Johanna i det förflutna och Joanna i nutid.

Elva avsnitt har producerats i vad som beskrivs som DC Entertainments dyraste tv-projekt hittills. Allan Heinberg (Grey’s Anatomy) är showrunner och har skrivit manus till premiäravsnittet ihop med Neil Gaiman och David S Goyer.