Band of Brothers får ny uppföljningsserie

Band of Brothers och The Pacific får en uppföljningsserie. Steven Spielberg och Tom Hanks är exekutiva producenter även för Masters of the Air som hamnar hos Apple TV Plus.

Miniserien Band of Brothers utspelar sig under andra världskriget och bygger på Stephen E Ambroses bästsäljande bok med samma namn. Den flerfaldigt prisbelönta serien sändes första gången 2001 och innebar genombrottet för Damien Lewis, som sedan dess har haft ledande roller i Homeland och Billions.

Superduon Steven Spielberg och Tom Hanks var exekutiva producenter för Band of Brothers, liksom för uppföljningsserien The Pacific som sändes på HBO 2010 och fokuserade på den amerikanska marinkåren. Båda serierna kan fortfarande ses på HBO Nordic.

Nio år senare står det klart att det kommer ytterligare en uppföljningsserie, men den här gången väljer Spielberg och Hanks att samarbeta med Apples nya inhouse-studio. Namnet på den nya studion, Masters, är för övrigt snarlikt titeln på den första egenproducerade serien, som alltså heter Masters of The Air.

Den nya serien är baserad på Donald L Millers bok med samma namn och uppges vara en sanningsenlig och djupt personlig historia om de amerikanska flygbombare som under andra världskriget tog kriget till Hitlers dörrpost. Manuset skrivs av John Orloff som även fanns med i Band of Brothers manusrum.

“Masters of the Air” kommer att kunna streamas exklusivt hos Apple TV Plus. Techjättens nya streamingplattform lanseras den 1 november, men när den nya krigsserien blir tillgänglig återstår att se.