Lord of The Rings-seriens nya långa titel

Vi hade redan fått ett premiärdatum. Nu har Amazon också gett sin Tolkien-bearbetning en ny lång titel: The Lord of The Rings: The Rings of Power.

Titeln avslöjas i en kort video med berättarröst, som lär analyseras in i minsta detalj av alla Lord of the Rings-fans som inväntar höstens premiär av den påkostade Amazonserien.

“Det här en titel som vi föreställer oss kan leva på ryggen av en bok intill J R R Tolkiens andra klassiker. The Rings of Power förenar alla de stora historierna under den så kallade andra åldern; smidandet av ringarna, Dark Lord Saurons framväxt, den episka berättelsen om Númenor och den sista alliansen mellan alver och människor. Fram till nu har publiken bara sett berättelsen om Ringen – men innan det fanns en, så fanns det många och vi ser fram emot att dela den episka berättelsen om dem alla,” säger showrunnerduon J D Payne och Patrick McKay i ett gemensamt uttalande.

Morfydd Clark (His Dark Materials) spelar en ung version av Galadriel, den eteriska alven som härskar över Lothlorien och är bärare av en av maktens ringar. Svenska Charlotte Brändström är en av regissörerna.

The Lord of The Rings: The Rings of Power har premiär på Amazon Prime Video den 2 september 2022. Läs mer om beskrivningen av innehållet här.