Första bilderna på presidentfruarna

Viola Davis, Michelle Pfeiffer och Gillian Anderson som presidentfruar. De första bilderna har släppts från antologiserien The First Lady som regisseras av Susanne Bier.

Showtime-serien har beskrivits som en avslöjande bearbetning av det amerikanska ledarskapet berättat utifrån ett kvinnligt perspektiv från hjärtat av Vita huset, där många av historiens mest inflytelserika och världsomvälvande beslut fattats.

Tre skådespelare med hög stjärnstatus gestaltar i den första säsongen av antologiserien tre av de mest mest kända presidentfruarna i den amerikanska historien; Michelle Obama, Betty Ford och Eleanor Roosevelt.

Det är Entertainment Weekly som fått kabelkanalens tillstånd att publicera de första bilderna från The First Lady.

Oscars- och Emmy-vinnaren Viola Davis spelar Michelle Obama. Serien skildrar de åtta åren då hon som hustru till Barack Obama var rikets första dam. ”Jag känner mig väldig beskyddande vad gäller Michelle. Det är vårt jobb som skådespelare att inte döma de personer vi porträtterar, men det slutade med att jag tyckte att hon är cool”, säger Davis till EW.

Lexi Underwood som Malia, Viola Davis som Michelle Obama, Regina Taylor som Marian Robinson och Saniyya Sidney som Sasha. Foto: Jackson Lee Davis/Showtime
Kathleen Garrett som Laura Bush, Viola Davis som Michelle Obama och O-T Fagbenle som Barack Obama. Foto: Jackson Lee Davis/Showtime

Trefaldigt Oscarsnominerade Michelle Pfeiffer spelar Betty Ford, hustru till Gerald Ford som var president från 1974 till 1977. Betty Ford var aktiv inom socialpolitiken och vågade kommentera heta aktuella frågor. Hon hade en eldfängd personlighet, men förde också en lång kamp mot alkoholism och drogberoende.

Michelle Pfeiffer som Betty Ford. Foto: Murray Close/Showtime
Dakota Fanning som Susan Ford, Michelle Pfeiffer som Betty Ford och Aaron Eckhart som Jerry Ford. Foto: Murray Close/Showtime

Säsongens tredje presidenthustru spelas av den ständigt aktuella Gillian Anderson som gick direkt från Margaret Thatcher i The Crown till att gestalta Eleanor Roosevelt, första dam i USA från 1933 till 1945. Maken Franklin D Roosevelt spelas av Kiefer Sutherland.

Eleanor Roosevelt var kontroversiell för sin frispråkighet, framför allt i frågor om mänskliga rättigheter. Hon var också den första presidenthustrun som regelbundet höll presskonferenser, skrev tidningskolumner och var värd för ett radioprogram. Eleanor Roosevelt fick USA att gå med i FN och blev sedan landets första delegat.

Gillian Anderson som Eleanor Roosevelt i The First Lady. Foto: Daniel McFadden/Showtime
Cailee Spaeny som Anna Roosevelt och Gillian Anderson som Eleanor Roosevelt. Foto: Boris Martin/Showtime

Den första säsongen av The First Lady består av tio avsnitt som alla regisserats av danska stjärnregissören Susanne Bier (The Undoing).

Något premiärdatum är ännu inte annonserat, men Showtime har tidigare meddelat att seriestarten kommer att ske under det första kvartalet 2022.

Showtime-serierna, som tidigare blivit tillgängliga på HBO Nordic, ingår numera i samma familj som Paramount+. Frågan är också om serien anländer före eller efter lanseringen av Skyshowtime nästa år.