Michelle Pfeiffer gör tv-comeback

Stjärnorna lyser starka när HBO gör film om den amerikanske finansmannen och bedragaren Bernie Madoff. Robert De Niro och Michelle Pfeiffer ska spela Madoff och hans fru.

Wizard of Lies heter HBO-filmen om finansmannen som orsakade gigantiska tidningsrubriker när han i december 2008 greps av FBI och sedan åtalades och dömdes till 150 års fängelse för bland annat bedrägeri och penningtvätt av enorma summor pengar.

Det är klart sedan tidigare att Robert De Niro ska spela Bernie Madoff. Däremot är det en nyhet att Michelle Pfeiffer skrivit på för att göra rollen som hans fru Ruth. Det är den första tv-rollen på flera decennier för filmstjärnan som är känd från massor av storfilmer, däribland Batman Returns och Scarface.

Alessandro Nivola (American Hustle) är också klar för Wizard of Lies. Han ska spela Mark Madoff, den äldre av paret Madoffs två söner som 2010 tog sitt eget liv.

I sann Hollywood-anda så är Wizard of Lies inte det enda aktuella tv-projektet om Bernie Madoff. ABC har samtidigt en miniserie på gång som går under namnet Madoff och har Richard Dreyfuss och Blythe Danner i huvudrollerna.