Bekräftat: Squid Game får andra säsong

Trycket blev för stort. Skaparen av Squid Game, Hwang Dong-hyuk, har nu bekräftat att det blir en andra säsong av det populära koreanska överlevnadsdramat.

“Det kommer att bli en andra säsong. Den finns i mitt huvud precis nu. Jag är just nu i planeringsprocessen“, sa Hwang Dong-hyul under ett röda mattan-event i Los Angeles och översatt från koreanska av Associated Press.

“Det har varit en sådan press, sådana krav och så mycket kärlek. Så jag känner nästan att vi inte har något val!”, sa Hwang också.

Han försökte sedan dämpa förväntningarna genom att säga att det är för tidigt att ge några konkreta detaljer om den nya säsongen, förutom att Lee Jung-jae kommer att återvända som huvudkaraktären Seong Gi-hun: “Jag kan lova att Gi-hun kommer tillbaka. Han kommer att göra någonting för världen”.

Squid Game hade premiär på Netflix den 17 september och blev direkt ett globalt fenomen. Efter bara fyra dagar var serien uppe på första plats av de mest populära Netflixserierna vid den givna tidpunkten och har sedan stannat där. Efter 28 dagar hade Squid Game även passerat Bridgerton som Netflix mest populära serie någonsin. “Vi såg inte detta komma, vad gäller global popularitet,” har Netflixbossen Ted Sarandos sagt om den koreanska hitserien.