Teaser: Anna Friel i Viaplays The Box

Från ett mörkt kriminaldrama till ett annat. Anna Friel från Marcella har sällskap av Alexander Karim och Peter Stormare i Viaplays originalserie The Box.

The Box är engelskspråkig produktion med skådespelare från flera olika länder. Hela serien har spelats in på Cirkus i Stockholm, där Viaplay Studios byggt upp en autentisk amerikansk polisstation, där rummen blir allt mer som tryckkokare och där det för varje avsnitt blir allt mer klaustrofobiskt. Upplägget kan liknas vid ett kammarspel.

Anna Friel. Foto: Viaplay

Anna Friel (Marcella) spelar Kansas City-polisen Sharon Pici som dras in i en polisutredning som utvecklar sig till en mardröm, där det är svårt att skilja mellan sanning och dröm. Alexander Karim spelar hennes kollega Lovell och Peter Stormare är polisstationens chef Jed.

Peter Stormare. Foto: Viaplay

”Det var som att kliva ner i Alice i Underlandet när man kom in på Cirkus där man sett så många föreställningar, och möttes av en hel amerikansk polisstation. Man öppnar en dörr och plötsligt är man i Kansas, in i minsta detalj. Det fanns gamla obduktionsrapporter, kaffemaskinen stod på, kranen funkade i omklädningsrummet, och du kunde köpa godis i godismaskinen”, säger svensken Alexander Karim som liknar möjligheten att få spela med Anna Friel och Peter Stormare vid att bli inbjuden att spela i Champions League.

Alexander Karim och Anna Friel. Foto: Viaplay

Adi Hasak (Eyewitness) har skapat The Box och Steve Shill (Dexter) har stått för regin av de sju avsnitt som alla släpps på en gång på Viaplay den 28 november.