Efterlängtade serier får nya säsonger

Happy Valley och Last Tango in Halifax kommer att få en fortsättning. Det bekräftar Sarah Lancashire som har stora roller i båda BBC-serierna.

Både kriminaldramat Happy Valley och generationsdramat Last Tango in Halifax är skapade av Sally Wainwright. Hittills har det producerats två säsonger av Happy Valley bestående av totalt 12 avsnitt. Det senaste är från mars 2016. Samma år hörde vi också senast av Last Tango in Halifax, i form av en julspecial i två avsnitt.

Sedan dess har fansen förgäves väntat på nya avsnitt av de populära och prisbelönade serierna. Sally Wainwright själv har varit upptagen med att skapa en helt ny serie, Gentleman Jack (premiär på HBO den 23 april).

Sarah Lancashire, Anne Reid, Derek Jacobi och Nicola Walker i Last Tango in Halifax.

Men nu avslöjar Sarah Lancashire att Sally Wainwright börjat skriva på nya avsnitt av Last Tango in Halifax. ”Jag har nyheter, vi planerar att göra fler avsnitt i år. Det är en fantastisk serie och den genialiska manusförfattaren som är Sally Wainwright är på det”, har Lancashire sagt i en intervju med Graham Norton på BBC Radio 2.

I samma intervju bekräftar Sarah Lancashire att det även kommer att bli nya avsnitt av Happy Valley, frågan är bara när: ”Vi kommer att återvända till Happy Valley vid någon tidpunkt, serien kommer tillbaka”.

Sarah Lancashire har huvudrollen som polisinspektör Catherine Cawood i Happy Valley och spelar Caroline, dotter till Celia som efter över 50 år återförenas med ungdomskärleken Alan, i Last Tango in Halifax.

Alla avsnitt av Happy Valley finns på Netflix. Däremot finns inte Last Tango in Halifax på någon svensk streamingtjänst. SVT har sänt de tidigare avsnitten, men med titeln översatt till Vår stora kärlek.