Besatthet, sex och politik med Jake Gyllenhaal i Presumed Innocent

Besatthet, sex och politik. Så sammanfattar Apple TV+ sin remake av Presumed Innocent. I juni ser vi Jake Gyllenhaal som Rusty Sabich, en åklagare som själv blir huvudmisstänkt i en mordutredning.

Apple TV+ har under sin TCA-dag annonserat premiärdatum för flera av årets tv-satsningar. En av de mest omtalade är den remake av Presumed Innocent som kommer från producentduon David E Kelley och JJ Abrams och leds av stjärnan Jake Gyllenhaal.

Apple-serien är det andra försöket att bearbeta Scott Turows bästsäljare med samma namn för tv. I den första versionen från 1990 gjordes de ledande rollerna av Harrison Ford och Raul Julia.

I Presumed Innocent hamnar vice chefsåklagare Rusty Sabich på en turbulent resa under kollegan Carol Polhemus (Renate Reinsve) mordutredning. Allt blir kaotiskt på Chicagos åklagarmyndighet när det står klart att en av de egna utfört brottet och att Rusty, som haft en affär med Polhemus, är huvudmisstänkt. När han ställs inför konsekvenserna av sitt agerande tvingas Rusty göra allt för att bevisa sin oskuld och samtidigt försöka hålla ihop sin familj och sitt äktenskap.

De två första avsnitten av miniserien blir tillgängliga på Apple TV+ den 14 juni.