Netflix gör serie av En helt vanlig familj

Mattias Edvardssons spänningsroman En helt vanlig familj blir miniserie på Netflix. 21-åriga debutanten Alexandra Karlsson Tyrefors har tilldelats huvudrollen.

Författaren Mattias Edvardsson, vars succéroman redan sålt i över 550 000 exemplar globalt, är själv i högsta grad involverad som exekutiv producent av tv-serien som dramatiserats av Anna Platt (Knutby, Det som göms i snö) och Hans Jörnlind (Top Dog, Det som göms i snö)

”Jag är överväldigad! Det är en dröm att få se min bok bli tv-serie hos Netflix. Vi har ett väldigt starkt manus och en fantastisk regissör i Per Hanefjord som brinner för berättelsen. Det var viktigt för mig att serien spelas in i Lund där boken utspelar sig. Dessutom hoppas jag att några unga, oerhört talangfulla skådespelare ska få sina genombrott i serien”, säger Mattias Edvardsson.

En av talangerna är 21-åriga Alexandra Karlsson Tyrefors som gör skådespelardebut i rollen som Stella Sandell. Medverkar gör även Lo Kauppi (Modus, Äkta Människor) som mamma Ulrika Sandell och Björn Bengtsson (The Last Kingdom, Lust) som pappa Adam Sandell.

Netflix synopsis: Familjen Sandell är en helt vanlig familj som består av prästen Adam, advokaten Ulrika och deras 19-åriga dotter Stella. De lever ett till synes perfekt liv i en polerad villaförort utanför Lund. En dag förändras allt när Stella hamnar i häktet, anklagad för mord. Hennes förtvivlade föräldrar vet inte vad de ska göra. Vad har egentligen hänt? De vill hjälpa Stella till varje pris, men frågan är om de verkligen känner sin dotter. Eller varandra. 

En helt vanlig familj väntas till Netflix under 2023.