Fares Fares frontar ny Viaplay-serie

Efter en rad biroller i Hollywood återvänder Fares Fares till svensk mark. I den nya Viaplay-serien Partisan får han äntligen kliva längst fram.

Fares Fares har på senare år haft en framgångsrik internationell karriär och medverkat i flera olika Hollywoodproduktioner, både i film och på tv. De mest uppmärksammade tv-produktionerna är sci fi-serien Westworld där han spelade datateknikern Antoine Costa och nu senast i mångfaldigt Emmy-nominerade Chernobyl där han agerade georgisk soldat och regisserades av Johan Renck.

Men nu återvänder alltså Fares Fares till Sverige för ett samarbete med regissören Amir Chamdin, senast aktuell hos Viaplay med kriminalserien Hassel. Fares Fares ska spela Jonny i kriminal- och thrillerserien som utspelar sig i en så kallad gated community i ett litet jordbrukssamhälle där allt verkar perfekt på ytan.

”Jag har länge velat göra något på svenska eftersom det var ett tag sen, och Amir och jag har försökt jobba ihop i evigheter men inte riktigt hittat något lämpligt. Sen kommer Amir med Partisan, och efter ett par möten så var det ingen tvekan, detta måste jag bara göra”, säger Fares Fares som också är kreativ producent.

Inspelningarna har redan påbörjats och pågår till slutet av sommaren. Fem avsnitt ska det bli av Partisan som får nordisk premiär på Viaplay någon gång under nästa år.

”Partisan är en unik kriminalthriller med ett högaktuellt underliggande tema och en otroligt stark rollbesättning. Vi på Viaplay är väldigt stolta över möjligheten att tillsammans med Amir Chamdin och Warner Bros få producera denna fantastiska serie som kommer överraska tittarna på många sätt”, säger Fredrik Ljungberg, programdirektör på Viaplay.