Så ser 70-talsikonerna ut i FX-serien

Cate Blanchett och hennes skådespelarkolleger transformerade till 70-talsikoner. I FX-serien Mrs America görs en historisk tillbakablick på kvinnokampen.

Mrs America är en miniserie i nio avsnitt som handlar om det som brukar kallas den andra feministvågen. På 1970-talet försökte den amerikanska kvinnorörelsen driva igenom en ny lag om lika rättigheter, Equal Rights Amendment (ERA), men möttes av motstånd – även från kvinnor.

Den konservativa Illinois-kvinnan Phyllis Schlafly arbetade aktivt för att stoppa den nya lagen. I FX-serien spelas hon av dubbla Oscarsvinnaren Cate Blanchett som för första gången tar hoppet över till tv.

Cate Blanchett i rollen som den konservativa advokaten Phyllis Schlafly.

Cate Blanchett är bara en av många namnkunniga skådespelare i Mrs America-ensemblen. Här syns några av dem som karaktärer från båda sidorna av den polariserade kvinnokampen på 1970-talet.

Läs mer om huvudpersonerna i den historiska serien här.

Något premiärdatum för Mrs America finns ännu inte, men FX har sagt att miniserien ska sändas någon gång under 2020. Förhoppningsvis innebär det svensk streamingpremiär i samma veva på HBO Nordic.