The Wheel of Time åter med Fares Fares i nyckelroll

Den 1 september fortsätter tidens hjul att snurra på Amazon Prime. Det sista slaget närmar sig i säsong två av The Wheel of Time med Fares Fares som den mäktige Ishmael.

Under finalavsnittet i december 2021 av fantasyseriens första säsong fick tittarna möta två svenskar. Fares Fares som den mäktige Ishmael och Alexander Karim som reinkarnationen av den gamle “Draken” Lews Therin Telamon.

När de första bilderna från den andra säsongen presenteras finns Fares Fares med igen i nyckelrollen som Ishmael, människan som förkroppsligar The Dark One, mörkrets furste. Däremot syns eller nämns inte Alexander Karim eller hans karaktär i det nysläppta pressmaterialet från Amazon Prime.

The Wheel of Time är en bearbetning av den bästsäljande boksviten med samma namn. I Sverige är Robert Jordans (pseudonym för James Oliver Rigney jr) fantasyserie, som består av totalt 14 romaner, känd som Sagan om drakens återkomst.

I The Wheel of Time är tiden cyklisk och väver samman människors öden. Den numera avlidna författaren var inspirerad av både europeisk och asiatisk mytologi, och hämtade den cykliska tidsuppfattningen från buddismen och hinduismen. 

Handlingen följer en enkel bondson, Rand al’Thor (Josha Stradowski), som får veta att han är Dragon Reborn (Draken återfödd) – en historisk figur vars öde är att antingen rädda eller förstöra världen. Aes Sedai, en armé av kvinnliga magiker ledd av Moiraine Damodred (Rosamund Pike), är desperata att skydda honom från The Dark One och måste därmed också hantera Rands begynnande kraft och allt mer påtagliga galenskap.

Fastän Rand trodde att han krossat Mörkrets furste så finns ondskan i världen kvar, och i säsong två närmar sig den sista striden. Både nya och gamla hot uppsöker Rand och hans unga vänner som nu är utspridda över världen. Moiraine kan inte längre hjälpa dem och de måste nu hitta andra källor till styrka, i varandra och i sig själva. I ljuset eller i mörkret.

The Wheel of Time har premiär för säsong två den 1 september och är redan förnyad även för en tredje säsong hos Amazon Prime.

Moiraine Damodred spelad av Rosamund Pike. Foto: Jan Thijs/Prime Video
Rand al’Thor spelad av Josha Stradowski. Foto: Jan Thijs/Prime Video
Lan Mandragoran spelad av Daniel Henney.